Woningbouw

2 onder 1 kapwoning Wijk en Aalburg

Het Ontwerp: Deze 2 onder 1 kapwoning is gerealiseerd is onder particulier opdrachtgeverschap. Bij dit ontwerp staat de wens van de opdrachtgever centraal waarbij rekening is gehouden met de omgeving. De hoofdmassa is in T vorm gerealiseerd als afgeleide van de vroegere T Boerderijen die veel in deze omgeving werden gebouwd. De Detaileringen doen landelijk aan wat past bij de landelijke locatie van de woning. het dak is voorzien van een rieten kap met gesloten onderconstructie wat qua brandwerendheid veel veiliger is dan de traditionele rieten kappen. Installatie: Beide woningen bezitten een EPC van 0,4 zoals het bouwbesluit dit voorschrijft. om aan de EPC te komen is gekozen voor Zonnepanelen, Balansventilatie en Zonneboiler. De panelen van de zonneboiler zijn op het platte dak van het achterhuis gesitueerd zodat deze voor de omgeving niet zichtbaar zijn. De zonnepanelen worden op de veranda achter in de tuin gerealiseerd. Constructie: De hoofdraagconstructie bestaat uit; Snelbouwblokken met een hoge druksterkte om de breedplaatvloeren van beide verdiepingen af te dragen aan de onderliggende balkfundering met heipalen. De beganegrondvloer is een PS Combinatievloer. De Kapspanten worden is staal uitgevoerd met houten tussengordingen.    

Bouwkavel Delwijnen

Van deze woning hebben we sfeerimpressies gemaakt voor de verkoop van een bouwkavel. Ontwerp: de woning was in het verleden al door een architect ontworpen ten bate van de bestemmingsplanwijziging. Maar bij het realiseren van de sfeerimpressies liepen we tegen veel punten aan die zowel in de beeldvorming als wel het praktische gebruik verbeterd konden worden. We hebben daarom een nieuw concept voorgelegd aan de opdrachtgever waarbij alleen de gevelopeningen en detailleringen gewijzigd werden. De opdrachtgever was erg goed te spreken over dit ontwerp. De woning is met wat aanpassingen geheel veranderd in een T huis boerderij die goed aansluit in de omgeving van het landelijke gelegen Delwijnen. Verkoop: Bent u geïnteresseerd in dit bouwkavel? bel dan naar: 06-16740464 of neem een kijkje op de Facebookpagina Bouwkavels Delwijnen.

Vlaamse woning met eigentijds comfort

Het ontwerp: Het project betreft een vrijstaande woning met sfeervolle detailleringen. Achter de woning is een riant bijgebouw aanwezig wat geheel bij de stijl van het woonhuis aansluit. De woning heeft kenmerkende Vlaamse accenten, waarbij bewust is gekozen voor authentieke materialen en producten. Echter achter de buitenschil zijn woonvertrekken aanwezig met een hoog eigentijds comfort. Installatie: In het ontwerp is rekening gehouden met duurzame installaties zoals het huidige bouwbesluit voorschrijft. De begane grond en de sanitaire ruimten worden verwarmd middels vloerverwarming. De slaapkamers op de verdieping worden middels radiatoren verwarmd. Op het bijgebouw worden zonnepanelen gesitueerd. Constructie: De constructie bestaat uit een traditioneel casco met een eenvoudige en weldoordachte bouwconstructie, waardoor de woning goed uitvoerbaar en betaalbaar blijft. Projectdetails: Woningtype: Vlaams Brabantse herenwoning met zadeldak Bebouwd oppervlak woning: 105m² Bruto inhoud woning: 610m³ Epc: 0,4 (minimale eis)