2 onder 1 kapwoning Wijk en Aalburg

Het Ontwerp:

Deze 2 onder 1 kapwoning is gerealiseerd is onder particulier opdrachtgeverschap. Bij dit ontwerp staat de wens van de opdrachtgever centraal waarbij rekening is gehouden met de omgeving. De hoofdmassa is in T vorm gerealiseerd als afgeleide van de vroegere T Boerderijen die veel in deze omgeving werden gebouwd. De Detaileringen doen landelijk aan wat past bij de landelijke locatie van de woning. het dak is voorzien van een rieten kap met gesloten onderconstructie wat qua brandwerendheid veel veiliger is dan de traditionele rieten kappen.

Installatie:

Beide woningen bezitten een EPC van 0,4 zoals het bouwbesluit dit voorschrijft. om aan de EPC te komen is gekozen voor Zonnepanelen, Balansventilatie en Zonneboiler. De panelen van de zonneboiler zijn op het platte dak van het achterhuis gesitueerd zodat deze voor de omgeving niet zichtbaar zijn. De zonnepanelen worden op de veranda achter in de tuin gerealiseerd.

Constructie:

De hoofdraagconstructie bestaat uit; Snelbouwblokken met een hoge druksterkte om de breedplaatvloeren van beide verdiepingen af te dragen aan de onderliggende balkfundering met heipalen. De beganegrondvloer is een PS Combinatievloer. De Kapspanten worden is staal uitgevoerd met houten tussengordingen.

20160514_104008446_iOS  20160514_104034461_iOS

perspectief rechts achter  perspectief voorzijde